FoodbaseDossche MillsVandemoorteleRoland Mills Unitedhttp://www.dekomart.nlVeenhuizen Bakery Solutions / MiweKeybake Bakeware & Coatings B.V.http://www.contined.nl/http://www.koopmansmeel.nl/Kombimixhttp://www.zaadhof.nl/http://www.rijnijssel.nl/bakkerij
http://www.jasca.nl/BakkersbelangDewecohttp://www.sismatec.nl/AVT BVhttp://www.silowacht.nl/http://www.havelaar-verpakkingen.nl/http://www.bouwer-officier.nl/http://www.meneba.nl/http://www.hobartfoster.nl/http://www.chocolateriealbert.nl/http://www.bakkerijservice.nl/TENTE NV

Bakkerij Oonk Leerbedrijf van het Jaar 2016

Bakkerij Oonk Leerbedrijf van het Jaar 2016



Bakkertje Oonk te Enschede is dinsdag 5 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij. De prijs werd overhandigd door Patrick Pijpers van Pijpers Brood en Banket te Venlo, Leerbedrijf van het Jaar 2015. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de mbo kampioenendag op de Vakschool Wageningen. De andere genomineerde leerbedrijven waren Bakkerij Koopmans te Tubbergen en Christian Chocolaterie Patisserie te Oss. Alle geauditeerde leerbedrijven ontvingen een juryrapport.

Commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij: “ We hebben de titel Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij onder meer toegekend omdat Bakkerij Oonk een bedrijf gericht op leren is. Alles in het bedrijf gebeurt vanuit de visie die is vastgelegd. Leerlingen weten hierdoor waar ze aan toe zijn. Dit geeft duidelijkheid, handvatten en rust. Naast het opleiden van leerlingen is men zelf ook constant lerend door deelname aan wedstrijden, workshops en door coaching op leiderschapsvaardigheden. Het bedrijf is een sociaal werkgever waar medewerkers/leerlingen veel vrijheid krijgen, hierbij wordt de ontwikkeling weer gestimuleerd.

Bij de beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. De commissie bestaat uit: Lex Janssens (voorzitter), Leo van Beekum (FNV), Arjan Roodenrijs( winnaar 2013), Patrick Pijpers ( winnaar 2015) Lucas Vermeulen ( winnaar 2014)Dennis Oram (SBB), Marieke Harris ( ROC Amsterdam) en Carla Zwierstra (NBA, organisatie).

Stimuleren leren in de praktijk

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

meer nieuws