FoodbaseDossche MillsVandemoorteleRoland Mills Unitedhttp://www.dekomart.nlVeenhuizen Bakery Solutions / MiweKeybake Bakeware & Coatings B.V.http://www.contined.nl/http://www.koopmansmeel.nl/Kombimixhttp://www.zaadhof.nl/http://www.rijnijssel.nl/bakkerij
http://www.jasca.nl/BakkersbelangDewecohttp://www.sismatec.nl/AVT BVhttp://www.silowacht.nl/http://www.havelaar-verpakkingen.nl/http://www.bouwer-officier.nl/http://www.meneba.nl/http://www.hobartfoster.nl/http://www.chocolateriealbert.nl/http://www.bakkerijservice.nl/TENTE NV

Christian Chocolaterie en Patisserie Leerbedrijf van het Jaar 2017

Christian Chocolaterie en Patisserie Leerbedrijf van het Jaar 2017

 

Christian Chocolaterie en Patisserie uit Oss is dinsdag 4 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij. De prijs werd overhandigd door Marc Oonk van Banketbakkerij Oonk uit Enschede, Leerbedrijf van het Jaar 2016. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de mbo kampioenendag op de Vakschool Wageningen. De andere genomineerde leerbedrijven waren Lex Verkley uit Soest en Patisserie Linnick uit Amsterdam. Alle genomineerde leerbedrijven ontvingen een foto, een beker en een juryrapport.

 

Commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij: “We hebben de titel Leerbedrijf van het Jaar 2017 onder meer toegekend omdat Christian Chocolaterie en Patisserie sterk gericht is op het ontwikkelen van leerlingen en zij daarbij zeer betrokken en gestructureerd met de leerling aan de slag gaan. Het bedrijf wil jonge mensen enthousiasmeren voor een toekomst in de bakkerij. De ondernemer vindt het van belang om vakmensen af te leveren die voldoen aan de eisen van een bakker. Hij vraagt veel theoretische kennis van zijn leerlingen en daagt de leerling elke dag uit om kennis te zoeken en toe te passen.

 

Bij de beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, borging van de voortgang, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de betrokkenheid bij het onderwijs. De commissie bestaat uit: Lex Janssens (voorzitter), Leo van Beekum (FNV), Arjan Roodenrijs(winnaar 2013), Patrick Pijpers (winnaar 2015) Marc Oonk (winnaar 2016), Dennis Oram (SBB), Kim Wannet ( ROC Amsterdam) en Carla Zwierstra (NBA, organisatie).



Stimuleren leren in de praktijk

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.



 

meer nieuws